Etusivu » Itämeri » Käänteisosmoositekniikalla omavaraisuutta rannikko- ja saarimökeille
Sponsoroitu

Finnvoda (EMP-Innovations Oy) on patenttikuninkaiksikin kutsuttujen Esko Aulangon ja Jorma Mustalahden perustama kotimainen käänteisosmoositekniikan kehittämiseen sekä käänteisosmoositekniikkaan perustuvien vedenpuhdistuslaitteiden valmistaja, markkinoija ja myyjä.

Hyvinkäällä sijaitsevan yhtiön tuotteet tunnetaan mökkeilijöiden keskuudessa EMPRO ja NERO tuoteperheistään. Patentteja ja patenttihakemuksia yrityksen mökeille ja omakotitaloille suunnatuissa vedenpuhdistuslaitteissa on jo molemman käden sormille.

Mitä innovaatioita yritys on tuonut käänteisosmoosilaitteiden markkinaan?

Halusimme ennen kaikkea ratkaista ne ongelmat, jotka perinteisiä koko mökin tai kodin vedenpuhdistukseen tarkoitettuja käänteisosmoosilaitteita vaivaavat.

Patentoidun ICR-tekniikkamme ansiosta NERO-vedenpesukoneet puhdistavat vettä jopa uskomattomalla 80 % saannolla perinteisten laitteiden 25 % sijaan. Saanto kuvaa puhtaan veden osuutta syötetystä raakavedestä ja mitä pienempi saanto, sitä suuremmat ylläpitokulut laitteella ovat. Heikko saanto tekee myös vesiahneesta laitteesta käyttökelvottoman isolle osalle saarikaivoista, jotka valitettavan usein kuitenkin laitteen tarvitsisivat.

Pienen laitteen avulla mökissä on juokseva, puhdas, juomakelpoinen vesi – merivedestä puhdistettuna. Kuvat: Finnvoda

Laitteidemme tilankäyttö on edelleen pienentynyt valtavasti. Jopa koko kotia palvelevat laitteemme ovat NERO-tuoteperheen myötä noin astianpesukoneen kokoisia, sillä tukitekniikkaa kuten vedenpehmentimiä tai massasuodatusta ei uniikin huuhtelukiertojärjestelmämme takia tarvita. Samalla perinteiset laitteet eivät siedä edes juomakelpoisia rautapitoisuuksia puhdistettavassa vedessä.

Tilankulutus pienentyi entisestään vanhaan tuoteperheeseen nähden, sillä NERO-laitteiden säiliökoko voidaan pitää pienempänä patentoidulla HybridFlow-tekniikalla. Laite käynnistyy välittömästi tekemään korvaavaa puhdasta vettä, kun sitä kulutetaan. Sama tekniikka korvaa täysin perinteisen jakelupumpun, kun puhdistettu vesi paineistetaan hyödyntämällä raakavesipumpun tuottamaa painetta. NERO-järjestelmät ovat kokonaisuuksina maailman energiatehokkaimpia (max 420 W), ja ovat siksi helposti käytettävissä myös aurinkovoimalla. 

NERO-laitteiden hyödyt pähkinänkuoressa. Kuva: Finnvoda

Mitä siis mökkiläinen tarvitsee saadakseen juoksevan veden mökille vaikkapa merivedestä?

Juoksevan veden saamiseksi mökille asiakas tarvitsee käytännössä kolme asiaa. Raakaveden eli vesistön tai kaivon, josta vesi puhdistetaan, pumpun ja haluamansa vesiverkoston sekä laitteen. 

1. Minkälaista vettä laitteilla voidaan puhdistaa?

Vedenpesukoneillamme tehdään erittäin hyvälaatuista juomavettä meri- ja järvivedestä. Ne sopivat myös esimerkiksi kotimaassamme yleisten suola-, rauta- ja/tai mangaanipitoisten kaivovesien puhdistamisee.

2. Mitä tarvitsen laitteen lisäksi?

Pumpun syöttämään laitteelle puhdistettavan veden sekä haluamasi letkut ja putkitukset. Kytke laitteeseen raakavesipumppu, puhtaan veden verkosto sekä aseta sivuvesiletku laitteelta esimerkiksi viemäriin. Asennus on valmis.

3. Mitä ylläpitoa laitteet vaativat?

Esisuodatinten vaihtoa tarvittaessa, yleensä muutaman kerran vuodessa. Käänteisosmoosikalvojen elinikä on tyypillisesti yli viisi vuotta.

Tutustu osoitteessa: finnvoda.fi
Laita viestiä [email protected] tai soita 044 230 4501.

Next article