ymparistoministeri-krista-mikkonen
Inspiraatio
Krista Mikkonen: ”Kiertotalous luo mahdollisuuksia taloudelle ja säästää luontoa”
Kulutamme luonnonvaroja enemmän kuin maapallo kestää. Viesti on selvä: kaikki keinot tarvitaan kulutuksen vähentämiseksi. Yksi tärkeimmistä keinoista on kiertotalous sen eri muodoissa.
Kaatopaikkajäte
Jätehuolto
Kaatopaikkajäte vähentynyt nykyisen jätehuollon ansiosta
Suomessa jätehuolto ja siihen liittyvä infrastruktuuri on kuntien hoitama yleispalvelutehtävä. Jätelaitosyhdistyksen toimitusjohtaja Riku Eksymä toivoo lainsäätäjiltä terveen järjen käyttöä.
Sähkö- ja elektroniikkalaitteet
Kierrättäminen
Kriittisistä raaka-aineista jo nyt pulaa
Maailmassa syntyy erilaista sähkö- ja elektroniikkaromua noin 50 miljoonaa tonnia vuosittain. Vain 15 % tästä määrästä käsitellään ja kierrätetään tällä hetkellä asianmukaisesti.
Elektroniikkaromu
Kierrättäminen
Elektroniikkaromu ei ole vain jätettä
Meistä jokainen muistaa näyn omalta työpaikaltaan. Huoneen nurkassa on kasa vanhoja monitoreja, muutama tietokoneen näppäimistö ja pari keskusyksikköä. Ne ovat olleet sillä paikalla jo vuosia, odottaen uutta elämää, jota ei koskaan tullut. Harva ajattelee samalla, että se röykkiö saattaisi olla kasa rahaa tai raaka-ainetta uusien laitteiden valmistukseen.
Kiertotalouden edistäminen
Kiertotalous hyödyttää meitä kaikkia
Kiertotaloudesta puhutaan usein yritysten näkökulmasta, mutta yhtä lailla kuluttajat ovat kiertotalouden toimijoita. Paitsi, että huollamme, korjaamme ja kierrätämme, myös erilaiset kuluttajien tuottamat jakamispalvelut, kuten Über, Airbnb tai PiggyBaggy, ovat osa kiertotaloutta.