ymparistoministeri-krista-mikkonen
Inspiraatio
Krista Mikkonen: ”Kiertotalous luo mahdollisuuksia taloudelle ja säästää luontoa”
Kulutamme luonnonvaroja enemmän kuin maapallo kestää. Viesti on selvä: kaikki keinot tarvitaan kulutuksen vähentämiseksi. Yksi tärkeimmistä keinoista on kiertotalous sen eri muodoissa.
Muovipakkaus
Muovi
Mainettaan parempi muovi
Muovi on käytöltään pakkausmateriaalina maailman kärkeä. Sen kierrätys ja uusiokäyttö tehostuvat entisestään Suomessa ja maailmalla.
Sähkö- ja elektroniikkalaitteet
Kierrättäminen
Kriittisistä raaka-aineista jo nyt pulaa
Maailmassa syntyy erilaista sähkö- ja elektroniikkaromua noin 50 miljoonaa tonnia vuosittain. Vain 15 % tästä määrästä käsitellään ja kierrätetään tällä hetkellä asianmukaisesti.
Elektroniikkaromu
Kierrättäminen
Elektroniikkaromu ei ole vain jätettä
Meistä jokainen muistaa näyn omalta työpaikaltaan. Huoneen nurkassa on kasa vanhoja monitoreja, muutama tietokoneen näppäimistö ja pari keskusyksikköä. Ne ovat olleet sillä paikalla jo vuosia, odottaen uutta elämää, jota ei koskaan tullut. Harva ajattelee samalla, että se röykkiö saattaisi olla kasa rahaa tai raaka-ainetta uusien laitteiden valmistukseen.
Tuote palveluna
Palvelumyynti lupaa talouskasvua ekologisesti
Kun remontin tekijä jättää porakoneen ostamatta ja vuokraa laitteen käyttöönsä tai tilaa palvelun tarjoajalta tarvittavat reijät seinään, on siirrytty tuotemyynnistä palvelumyyntiin.