Skip to main content
Inspiraatio

Presidentti Tarja Halonen: ”Kuopus tarvitsee huolenpitoa”

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä, mutta silti se on kadonnut suurimmista otsikoista. Tämän on todennut myös presidentti Tarja Halonen, joka jo virkakausinaan toimi voimakkaasti Itämeren suojelun puolesta.
itämeri
Ilmastonmuutos

Itämeri ei säästy ilmastonmuutokselta – 9 askelta Itämeren avuksi

Ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät myös Itämeressä, joten meillä suomalaisilla on yksi syy lisää torjua ilmastonmuutosta aktiivisesti. Kun lämpötila nousee, myös meren lämpötila nousee. Tämä aiheuttaa muun muassa rehevöittymistä, mikä aiheutta sinilevän lisääntymistä sekä muutoksia kalakantoihin.
Itämeren asukkaat
Itämeren suojelu

Vieraskynä: Itämeren asukkaat ovat suojelemisen arvoisia

Ihmeellistä elämää ei ole vain valtamerissä. Myös Itämeren aaltojen alla on arvokasta elonkirjoa. Suojelemalla arvokkaita elinympäristöjä voimme säilyttää elävän Itämeren tuleville sukupolville. Merkittävä osa suojelua kaipaavista kohteista on yksityisomistuksessa.
Itämeren suojelu

EU-toimet riittämättömiä Itämeren pelastamiseksi

Meille suomalaisille ei tarvitse kertoa, kuinka hälyttävässä tilassa Itämeri on. Kyseessä on yksi maailman saastuneimmista meristä. Potilas on siis kuolemansairas.
öljyonnettomuus
Ilmastoteot

Oletko varautunut öljyonnettomuuteen?

Vuonna 2013 tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun WWF:n öljyntorjuntajoukkojen toiminta sai alkunsa. Tuona aikana jo noin 6 500 suomalaista vapaaehtoista on liittynyt öljyntorjujiksi.