Skip to main content
Etusivu » Cleantech » Yritys, muista nämä 4 asiaa kierrättämisestä
Yritysvastuu

Yritys, muista nämä 4 asiaa kierrättämisestä

1. Kierrättäminen on taloudellisesti kannattavaa. Kalleinta jätehuoltoa on pitää vain sekajäteastiaa. Lajittelemalla muovit, paperit, energiajätteet, biojätteet ja metallit erikseen, voidaan jätehuollon kustannuksista päästä jopa kokonaan eroon.

2. Mitä nopeammin kiertoon, sen parempi. Erityisesti elektroniikan kierrätyksessä aika on rahaa. Kolme vuotta vanha tietokone tai puhelin voi löytää vielä uuden käyttäjän. Kierrätysyritykset tunnistavat myyntikelpoiset tuotteet, huolehtivat niiden tietoturvasta ja toimittavat ne edelleen tukkureille myytäväksi.

3. Kierrätyslaitokset tunnistavat käyttökelpoisen. Toimistolla on oleellista pistää oikea materiaali sille kuuluvaan keräyspaikkaan. Kierrätyksestä huolehtivilla yrityksillä on velvoite erotella tavaroiden seasta käyttökelpoinen ja uusioraaka-aineeksi menevä toisistaan.

4. Laki kieltää kaatopaikalle kaiken roskan kippaamisen. Vaikka tuntuisikin helpolta heittää kaikki samaan roskakoriin, orgaanisen jätteen kuljettaminen kaatopaikalle on kiellettyä.

Next article