Etusivu » Energia » Tavoitteena energiatehokkuus
Sponsored
Yhteistyössä:

Pumppaus- ja puhallinjärjestelmän elinkaari on tyypillisesti pitkä, jopa 50 vuotta. Valtaosa elinkaaren aikaisista kustannuksista muodostuu käytettävästä energiasta. Pitkän aikavälin tarkastelussa järjestelmään valittavien laitteiden energiatehokkuus korostuu. Pienikin ero käytetyn energian määrässä kertautuu vuosien kuluessa.

Energian säästäminen jo optimoidussa prosessissa ei ole helppo tehtävä. Erinomainen, uusia virtauslaskentamenetelmiä käyttävä laitesuunnittelu, jossa virtausmuodot optimoidaan, ja osien tarkka valmistus mahdollistavat energiatehokkaan ratkaisun.

Sulzer on panostanut tämän erityisosaamisen kehittämiseen sekä pumpuissa, kompressoreissa että sekoittimissa. Viimeisin saavutus on SNS-pumppusarja, jolla on markkinoiden paras energiatehokkuus ja erinomainen hyötysuhde.

Pienikin ero käytetyn energian määrässä kertautuu vuosien kuluessa.

Pumppusarja ei ainoastaan täytä vaan jopa ylittää reilusti Euroopan unionin energiaa kuluttavia tuotteita koskevat ErP-vaatimukset (Energy related Products), joissa määritellään vesipumppujen vähimmäishyötysuhdearvot, tavoitteena vähentää energiankulutusta.

Energiatehokkuuden ylläpitäminen vaatii erityistä asiantuntemusta laitteen huollossa ja korjauksessa. Kuluneen virtausosan korvaaminen alkuperäisellä varaosalla varmistaa laitteen maksimaalisen tehokkuuden ja käyttövarmuuden. Huollon yhteydessä on kyseenalaistettava mitoitus ja varmistettava, että se vastaa todellisia käyttöolosuhteita.

Asiantuntevan kunnostuksen yhteydessä laite on mahdollista optimoida uusien, ajan saatossa muuttuneiden prosessiarvojen mukaiseksi. Joskus korjaaminen ei ole kustannustehokasta, vaan on suositeltavaa vaihtaa ikääntynyt laite uuden teknologian energiatehokkaampaan ratkaisuun.

Katso video varaosa- ja huoltokeskuksistamme:

Sulzerin kokenut huoltoverkosto auttaa asiakkaita kaikissa pumppaukseen liittyvissä kysymyksissä ja tarpeissa. Sulzer tarjoaa täyden palveluvalikoiman päivittäiseen huoltoon ja pumppujen optimointiin sekä täydelliset energiakatselmukset.

Next article