ruoan-alkuperamerkinnat-kotimaisuus
Kotimaisuus
Alkuperämerkinnät helpottavat kuluttajaa ostopäätösten tekemisessä
Suomalaiset kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia ruoan ja muiden tuotteiden alkuperästä. Tukea ja opastusta valintoihin antavat erilaiset pakkausmerkinnät. Hyvää Suomesta -merkki, Avainlippu ja Sirkkalehtilippu tuovat työtä Suomeen.
hiilijalanjäljen pienentäminen
Arjen valinnat
Näin vähennät hiilijalanjälkeäsi
Jokainen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa omaan hiilijalanjälkeensä ja siten ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Listasimme vinkkejä siitä, miten voit tehdä ympäristöystävällisempiä valintoja!
Ruokahävikki
Ekologinen asuminen
Ruokahävikkiä syntyy eniten kotitalouksista
– Kotitalouksien ruokahävikki syntyy yltäkylläisyydestä ja välinpitämättömyydestä. Osa meistä on niin hyvinvoivia, että on varaa heittää ruokaa roskiin, kotitalousopettaja ja asiantuntija Elina Ovaskainen Motiva Oy:stä toteaa.
jyrkisukula-vastuullinensyominen
Ruokahävikki
Kokki Jyrki Sukula haastaa: ”Syötkö vastuullisesti?”
Lähellä järkevästi tuotettu ruoka säästää ympäristöä, säilyy tuoreena kuluttajalle asti ja maistuu lautasella paremmalta. Tiedostava syöminen on kuitenkin pelkkää lähiruokaa laajempi käsite.