Etusivu » Kiertotalous » Ympäristöystävällisempää ja edullisempaa lämmöntuotantoa
Sponsoroitu

Markus Peltola

toimitusjohtaja, HP Heat Oy

Fossiilisten polttoaineiden korvaaminen hiilineutraaleilla polttoaineilla lämmöntuotannossa on erittäin tärkeää ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Tähän tarpeeseen vastaa kuusi vuotta sitten perustettu yhtiö HP Heat Oy. 

Lämmöntuottoon erikoistunut turkulainen HP Heat Oy korvaa tällä hetkellä noin 2,5 miljoonaa litraa polttoöljyä biopolttoaineella.

Yrityksen biopolttoaineen hankinta perustuu metsäbiomassan ja kiertotalouden hyödyntämiseen. Se käyttää lämmöntuotantoon metsätalouden, maatalouden ja teollisuuden sivujakeita, kuten haketta, kierrätyspuuta ja kaurankuorijauhoa.

– Luomme uusiutuvaa, hiilineutraalia, kotimaista lähienergiaa, jonka tuottamisella on työllistämisvaikutuksia, kertoo toimitusjohtaja Markus Peltola.

Lämmöntuotanto biopolttoaineella säästää rahaa.

Yrityksen asiakkaina on kiinteistöjä, teollisuusyrityksiä, puutarhoja ja energiayhtiöitä. Lisäksi HP Heat tuottaa kaukolämpöä sekä lämmittää suoraan kiinteistöjä.

– Asiakas voi ulkoistaa koko lämmöntuotantonsa meille ja voimme hyödyntää tuotannossa asiakkaalta tulevia, polttoaineeksi soveltuvia materiaaleja, Peltola lisää.

Yritys hoitaa myös toisten omistamia lämmöntuotantolaitoksia, jolloin palveluun kuuluu biopolttoaineen toimitukset, päivystys, käyttö ja kunnossapito.

Ratkaisut räätälöidysti

HP Heat Oy
Biopolttoaineilla tuotettuun lämmitykseen siirtyminen lähtee liikkeelle asiakkaan nykyisen lämmitysjärjestelmän kartoituksesta. Kuva: HP Heat Oy

Lämmöntuotanto biopolttoaineella säästää rahaa. Esimerkiksi, jos polttoöljyn kulutus on ollut 200 000 litraa vuodessa, säästö voi olla kymmeniä tuhansia euroja vuodessa ilman asiakkaan omaa investointia.

HP Heat kehittää myös hybridiratkaisuja ja hukkalämmön hyödyntämistä.

Biopolttoaineilla tuotettuun lämmitykseen siirtyminen lähtee liikkeelle asiakkaan nykyisen lämmitysjärjestelmän kartoituksesta. Sen jälkeen mitoitetaan lämmöntuotantokapasiteetti, joka kertoo, minkä tehoisen laitteiston kohde vaatii.

– Ratkaisut tehdään aina asiakkaan ja kohteen tarpeiden mukaisesti, Peltola kertoo.

HP Heatin toiminta perustuu pitkäaikaisiin sopimuksiin lämmöntuottamisesta, mutta se pystyy vastaamaan ekologisesta lämmöntuotannosta myös lyhyillä sopimuksilla.

Next article