Etusivu » Kiertotalous » Optimoi jätehuoltosi hiilijalanjälki kanssamme
Sponsoroitu

Mia Rantakari

kehitys- ja vastuullisuuspäällikkö, Urbaser Oy

Toimme viime vuoden alussa jätehuollon hiilijalanjäljen päästöraportoinnin osaksi laajaa raportointipalveluamme. Palvelumme on kehitetty Suomen oloihin ja se tuo selkeästi esiin yrityksesi merkittävimmät jätteiden kokonaispäästöt kuukausi- ja vuositasolla. Näiden tietojen valossa pystyt kehittämään jätteiden lajittelua. Ja mikä parasta, muutosten jälkeen usein viivan alle jää myös enemmän. Nyt me Urbaserilla rakennamme tapoja, joilla ympäristöhuollostasi tehdään täysin hiilineutraali. 

Hiilineutraaliin jätehuoltoon pyrkiminen on suuri tavoite. Lisäksi aihe on uusi niin Suomessa kuin maailmallakin. Siksi Urbaser on mukana VTT:n ja Lappeenrannan LUT-yliopiston vetämässä ja Business Finlandin rahoittamassa hankkeessa, jossa etsitään yhdeksän muun suomalaisen yrityksen kanssa uusia tapoja osoittaa hiilineutraalius sekä kiertotalousratkaisujen ympäristöhyötyjä.

– On hienoa päästä mukaan kaksivuotiseen Carbon neutrality empowered by handprint -hankkeeseen. Jokainen mukana oleva yritys kehittää alalleen uusia käytänteitä, ja me teemme töitä ympäristöhuollon kehityksen eteen, sanoo Urbaserin kehitys- ja vastuullisuuspäällikkö Mia Rantakari.

Autamme sinua vähentämään jätehuollon päästöjä ja kuluja

Vaikka jätehuollon hiilineutraaliuteen on vielä jonkin verran matkaa, voi jätteiden kasvihuonepäästöjä vähentää merkittävästi. Esimerkiksi eri jätelajien kierrätystä, uusiokäyttöä ja keräysastioiden tyhjennystiheyttä pystytään optimoimaan tiettyyn pisteeseen saakka.

Urbaserin oma CO2e-päästöraportti tuo näkyviin organisaatiosi tiedot jätelajeittain, ja näet niiden aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt kuukausi-, kvartaali- ja vuositasolla. Näin lukuja on helppo tarkastella ja tehdä kanssamme tarvittavat muutokset.

Päästöraportointiin laaditut yhteismitalliset laskentakertoimet on tehty yhteistyössä Sitowisen kanssa. Niitä päivitetään säännöllisesti, seuraavan kerran tänä keväänä. Näin raportointi pohjautuu mahdollisimman ajantasaisiin, tieteellisiin ja tilastollisiin taustatietoihin.

– Selkeä raportointi havainnollistaa lajittelun merkityksen. Näemme asiakkaamme kanssa kokonaistilanteen ja etsimme jokaiselle yritykselle parhaat tavat hoitaa jätehuoltonsa. Samalla raporttiamme voi käyttää sellaisenaan organisaation vastuullisuusraportissa, avaa Rantakari.

Lisätietoa jätteiden hiilijalanjäljestä ja sen laskennan taustoista

Next article