Etusivu » Kiertotalous » Kustannustehokkaita kokonaisratkaisuja kierrätysmateriaalien käsittelyyn
Sponsoroitu

Hyvinkääläinen kierrätysmateriaalien käsittelylaitteisiin erikoistunut Vimelco Oy maahantuo erilaisia mekaanisiin prosesseihin tarvittavia koneita.

Kierrätysmateriaalin käsittelyyn soveltuvat koneet ovat tyypillisesti erottimia, murskaimia sekä seuloja. Maahantuojayrityksen tuotepäällikkö Lauri Rahikainen kertoo, että heiltä on mahdollisuus saada myös ratkaisut puumurskeen tekoon ja puhdistukseen.

Kiertotalouden ammattilaisille suunnattuun tuoteperheeseen kuuluvat erilaiset mobiilikuljettimet, joita voi helposti siirtää paikasta toiseen käsitellessä esimerkiksi kompostimultaa, puumursketta tai sitten erilaisia kiviaineksia, joka on toinen keskeinen Vimelco Oy:n koneiden käyttökohde.

Jätteen syntypaikkaerottelu helpottaa aina kierrätystä.

Kiertotalouden asiantuntijayrityksen päämääränä on vähentää kaatopaikalle kertyvien jätemassojen määrää tehokkailla erottelu- ja seulontamenetelmillä, joita se maahantuo pitkäaikaisilta eurooppalaisilta päämiehiltään.

– Myös huolto- ja varaosapalvelut ovat tärkeä osa yrityksemme liiketoimintaa, Rahikainen toteaa.

Vimelco Oy on patentoinut myös WBG-kankivälpän maa-ainesten karkeaan seulontaan ja luokitteluun.

– Se on helppo ja yksinkertainen laite esimerkiksi betonimurskeen käsittelyyn. Prosessissa on tarkoitus saada materiaalin palakokoa pienemmäksi ja kehittämämme ratkaisu tekee sen ilman tukkeutumista.

Laitetekniikkaa monenlaisiin tarpeisiin

Myyntityö on usein konsultoivaa. Meillä on edustettuna kaikki tavalliset murskaus-, seulonta- ja erottelutekniikat, joista voidaan selvittää kuhunkin tarpeeseen sopivin ratkaisu ennen investointipäätöstä.

– Kerromme asiakkaallemme puolueettomasti, mikä laitetekniikka on heille kustannustehokkain ja paras.

Jätteen syntypaikkaerottelu helpottaa aina kierrätystä. Etenkin villa ja kipsilevyt ovat hankalia jakeita kierrätysprosessissa, jos ne ovat muiden jätteiden joukossa.

– Jäte olisi parasta lajitella aina syntypaikalla, jotta kierrätysprosessissa olisi mahdollisuus päästä puhtaisiin lopputuotteisiin. Poikkeuksellinen jätejae vaatii usein testejä ennen kuin koneisiin investoidaan.

Suomalaisessa yhteiskunnassa kierrätysprosesseissa on vielä Rahikaisen mukaan parantamisen varaa.

Next article