Etusivu » Itämeri » Raaka-ainekuljetuksia merta kunnioittaen
Sponsoroitu
Kaupallinen yhteistyö:

Vastuullisen merenkäynnin uranuurtajana päätään nostanut ESL Shipping kuljettaa raaka-aineita Itämeren alueella nesteytetyllä maakaasulla toimivilla kuivarahtialuksilla. Teknologialtaan edistykselliset alukset täyttävät jo nyt vuodelle 2025 asetetut ympäristövaatimukset.

Maailma ei pyöri, ellei tavara tavalla tai toisella kulje, mutta voimme vaikuttaa siihen, että tavara kulkee ympäristöä kunnioittaen.

ESL Shipping kehittää toimintaansa ekologisuus edellä.

– Olemme sitoutuneita ilmastonmuutostalkoisiin ja ympäristötekijät korostuvat päätöksenteossamme. Meriteiden käyttäjänä velvollisuutenamme on kantaa vastuu myös niiden tulevaisuudesta, toimitusjohtaja Mikki Koskinen painottaa.

– Maailma ei pyöri, ellei tavara tavalla tai toisella kulje, mutta voimme vaikuttaa siihen, että tavara kulkee ympäristöä kunnioittaen. Kaksi uusinta alustamme kulkee kokonaan LNG:llä eli nesteytetyllä maakaasulla, joka on meriliikenteen puhtain laajasti saatavilla oleva polttoaine. LNG-alukset tuottavat jopa 50 % edellisen sukupolven aluksia vähemmän hiilidioksidia, Koskinen jatkaa.

Toimitusjohtaja Mikki Koskinen ja Viikin päällikkö Kari Levander nostavat Suomen lipun salkoon laivan luovutuksen jälkeen. Kuva: ESL Shipping

Yhteistyöllä vastuullisuutta merenkulkuun

Uusien edistyksellistä teknologiaa käyttävien alusten rakennushanke toteutettiin yhteistyössä eri toimialojen huippujen kanssa. Alukset aloittivat liikennöinnin vuoden 2018 syksyllä.

– Rakennushankkeessa hyödynnettiin myös oman talomme sisältä löytyvää kokemusta ja tietotaitoa. Upea henkilöstömme antoi merkittävän panoksen hankkeelle, joka toteutui yhteisestä tahtotilasta luoda ekologisia aluksia, Koskinen kiittää.

– Valmiit alukset ovat vastanneet niille asetettuihin korkeisiin odotuksiin. Ennennäkemätöntä tekniikkaa edustavat maailman ensimmäiset täysin automaattiset nosturit, jotka osaavat purkaa lastin kuljettimelle tai laiturille, toteaa Koskinen.

LNG-alukset ovat uuden sukupolven rahtilaivojen esikuvia, ja niille myönnettiin huhtikuussa 2019 puolueettoman Clean Shipping Index -organisaation arvioinnissa luokituksen paras, viiden tähden arvosana. Clean Shipping Index ottaa arvioinnissaan laajasti huomioon aluksen ympäristövaikutukset niin ilmaan kuin mereen sekä jätteiden ja vesien käsittelyn laivalla. Kriteerit ovat tiukat. 

– Sertifikaatti on meille merkittävä tunnustus oikeista valinnoista ja tavoitteestamme olla edelläkävijä merenkulun luotettavana kumppanina. Uskomme vakaasti, että päivänvalon kestävä ja kaikkien osapuolten yhteistä etua palveleva liiketoiminta on tulevaisuuden väylä, Koskinen kiteyttää toiminnan.

Tiesitkö, että…?
• Suomalaiseen Aspo-konserniin kuuluva ESL Shipping on Itämeren ja Baltian alueen johtava kuivia irtolasteja kuljettava varustamo.
• ESL Shipping on huolehtinut teollisuuden ja energiantuotannon raaka-ainekuljetuksista ympärivuotisesti myös haastavissa sääolosuhteissa vuodesta 1949 asti.
• Nykyisin yhtiö hoitaa raaka-aine- ja tuotekuljetuksia meriteitse 49 aluksen ja 333 työntekijän voimin. Itsepurkavat alukset on suunniteltu erityisesti Itämeren haastaviin sääolosuhteisiin.  
• Jäävahvisteiset ja piensyväyksiset alukset pääsevät täyden lastin kanssa myös matalakulkuisiin satamiin. Alusten lastaus ja purku onnistuvat turvallisesti myös merellä.

Next article