Etusivu » Esimerkki » Tarjolla ilmastoystävällisempää ruokaa!
Sponsoroitu

Jokaisen ravintolan ja kahvilan liiketoimintaan liittyy haasteita ympäristön näkövinkkelistä. Uuden laskurin avulla päästöjen selvittäminen käy nopeasti ja helposti.

Paitsi eri elintarvikkeiden tuotannosta myös ravintolan pyörittämisestä ja annosruokien valmistamisesta aiheutuu kasvihuonekaasupäästöjä, jotka kiihdyttävät ilmaston lämpenemistä. Mitä ravintolat voivat tehdä asialle?

– Jotta ilmastopäästöjä voidaan vähentää, täytyy päästöt ensin kyetä laskemaan. Muuten on mahdotonta tietää, mihin toimiin kannattaa ryhtyä, energia-alan asiantuntija ja Clonet Oy:n perustaja Sari Siitonen vastaa. 

Siitonen tiimeineen kehitti ravintoloiden avuksi näppärän työkalun: Aterian Ilmastolaskurin. Laskurin avulla eri aterioiden ilmastopäästöt voi Siitosen mukaan laskea nopeasti ja vaivattomasti.

– Tuloksia on sitten mahdollista käyttää päästöjen vertailuun, ilmastoystävällisten annosten kehittämiseen ja niistä viestimiseen.

Selvitä ja minimoi ravintola-annostesi päästöt

Aterian Ilmastolaskuri auttaa ravintoloita selvittämään toiminnan ilmastovaikutukset, vertailemaan eri raaka-aineiden vaikutuksia päästöihin, kehittämään ruokalistaa ja sitä kautta kasvattamaan myyntiä sekä kehittämään vastuullisuutta. 

OpenCO2.net-hiilijalanjälkialustalla toimiva laskuri perustuu Siitosen mukaan ISO 14 067 -standardin ohjeistukseen sekä satojen eri ruokien ja juomien päästökerroindataan.

– Päästökertoimet on kerätty tutkimuslaitosten raporteista ja tieteellisistä artikkeleista, ja jokaisen päästökertoimen luotettavuus on arvioitu erikseen.

Laskuri kehitettiin yhdessä ravintoloiden ja kahviloiden kanssa ottaen huomioon erilaisten toimijoiden tarpeet.

Clonet Oy auttaa yrityksiä ilmastomyönteisen liiketoiminnan kehittämisessä ja on kehittänyt OpenCO2.net-hiilijalanjälkialustan yritysten ilmastotyön tueksi. OpenCO2.net tarjoaa standardipohjaisten laskureiden ja kattavan päästötietokannan lisäksi mahdollisuuden toteuttaa yksilöllisiä ilmastolaskureita eri toimialoille. Aterian Ilmastolaskuri on tästä hyvä esimerkki. 

Tutustu laskuriin

Next article