Etusivu » Energia » Hiilineutraalia höyryä halvemmalla kuin fossiilisilla polttoaineilla
Sponsoroitu

Uusiutuvalla energialla voidaan tehdä teollisuudelle höyryä, jonka hinta on halvempi kuin öljyyn tai maakaasuun pohjautuvalla tekniikalla.

– Aiemmin ei ole ollut tarjolla realistista vaihtoehtoa, siksi valtaosassa tuotantolaitoksista höyry on tuotettu fossiilisilla polttoaineilla, Elstor Oy:n tuotekehitysinsinööri Aleksi Porkola huomauttaa.

– Nyt on oikea aika vähentää tai kokonaan lopettaa fossiilisten polttoaineiden käyttö höyryn tuotannossa, jatkaa toimitusjohtaja Kari Suninen.

Tehokkaasti, automaattisesti, hiilineutraalisti

Uusiutuvien energianlähteiden käyttö lisää tarvetta energiajärjestelmän kysyntäjoustokapasiteetille. Myös sähkön hinta vaihtelee voimakkaasti vuorokauden aikana. Elstor on ratkaisu näidenkin hallintaan.

Elstor Oy:n power-to-heat lämpövarasto mahdollistaa lämmön ja höyryn tuotannon kustannustehokkaasti uusiutuvalla sähköenergialla. Ratkaisu perustuu vuorokauden edullisimpien tuntien sähkön varastointiin lämpöenergiaksi, joka sitten puretaan haluttuna ajankohta höyrynä tai lämpönä.

– Yleensä uusiutuva energia on fossiilista kalliimpaa, mutta Elstor-lämpöakulla tuotettu höyry on selkeästi halvempaa. Lisäksi yksi Elstor power-to-heat lämpövarasto säästää hiilidioksidipäästöjä jopa 700 tonnia vuodessa. Miksi siis kukaan käyttäisi enää maakaasua höyryn tuotannossa? kysyy myyntipäällikkö Tuomo Honkamäki.

Patentoidun ratkaisun korkea hyötysuhde mahdollistaa sähkön varastoinnin tehokkaasti lämpöenergiaksi. Kustannustehokas energiavarasto on elinehto tulevaisuuden energiajärjestelmälle.

– Elstor-ratkaisun voi ostaa tai vuokrata. Vuokrattunakin se tulee halvemmaksi kuin fossiilisen polttoaineen käyttö höyryn tuotannossa. Ja laitteen voi koska tahansa vuokrasopimuskauden aikana lunastaa itselleen, Honkamäki sanoo.

Älykäs järjestelmä etsii pörssisähkön halvimmat tunnit ja lataa itsensä automaattisesti

Tämä…

• tuo kustannussäästöjä
• eliminoi höyryntuotannon päästöt
• on kätevämpi käyttää kuin polttolaite

Kiinnostuitko etäohjattavasta lämpövarastosta? 

Next article