Etusivu » Cleantech » Sulzerin vaihtoyksikkö- ja vaihtolaitepalvelu vahvaa kiertotaloutta
Sponsoroitu

Sulzerin pumput, sekoittimet ja suurnopeuskompressorit on suunniteltu toimimaan teollisuuden vaativissa prosesseissa ja kunnallisissa vesi- ja jätevesijärjestelmissä. Sulzerin erikoisosaamista ovat myös pyörivien laitteiden ylläpito- ja huoltopalvelut.

– Olemme soveltaneet kiertotaloutta jo vuosikymmenten ajan, koska olemme lajitelleet omassa toiminnassamme syntyvät jätteet huolella ja kierrättäneet ne lähes 100-prosenttisesti, kertoo Sulzer Pumps Finland Oy:n Suomen huoltoliiketoiminnan päällikkö Pekka Salmi.

– Kiertotalous on ollut tärkeä osa myös meidän huoltoliiketoimintaamme jo yli 20 vuoden ajan, jolloin olemme tuottaneet asiakkaillemme prosessipumppujen huollon vaihtoyksikköpalvelulla.

Koska laitteidemme rakenteet ja materiaalit ovat ensiluokkaisia, meillä on mahdollisuus antaa niille ainakin kaksi elämää.

– Vaihtoyksikköpalvelussa asiakas tilaa meiltä yleensä jo ennen seisokkia ja joskus myös yhtäkkisen vikaantumisen vuoksi prosessipumpun vaihtoyksikön nopealla toimitusajalla. Pidämme laitteiden tiedot ajan tasalla järjestelmässämme ja sen ansiosta voimme toimittaa juuri oikeanlaisen vaihtoyksikön pelkästään asiakkaan toiminto- tai laitepaikan ja Sulzerin sarjanumeron perusteella, Salmi jatkaa.

– Pidämme laitteiden tiedot ajan tasalla järjestelmässämme ja sen ansiosta voimme toimittaa juuri oikeanlaisen vaihtoyksikön, Pekka Salmi toteaa.

Vikaantumistilanteessa ja seisokissa vaihtoyksikön vaihtotyö on kuin Formula 1:n pit stop mutta hidastettuna. Muutaman sekunnin sijaan vaihtoyksikkö voidaan vaihtaa vain muutamassa tunnissa ja pumppu ottaa saman tien taas käyttöön. Asiakas toimittaa vanhan yksikön Sulzerille huoltoon.

– Käyttökelpoisten osien uudelleenkäyttö mahdollistaa merkittävät, jopa kymmenien prosenttien säästöt asiakkaillemme.

Panostamme kiertotalouteen laajentamalla tarjontaamme

– Prosessipumppujen lisäksi tarjoamme yksittäisiä vaihtoyksikköratkaisuja myös joihinkin muihin laitteisiimme joko akselistoina tai muunlaisina kokoonpanoina. Laitteiden joukossa on muun muassa monijaksopumppuja, keskisakean massan pumppuja, vaakasekoittimia ja jatkossa myös suurnopeuskompressoreita.

Lisäksi olemme ostaneet asiakkailtamme takaisin kokonaisia laitteita, jotka kunnostamme ja myymme eteenpäin uuden laitteen veroisina asiakasdokumentaatiota myöten.

– Koska laitteidemme rakenteet ja materiaalit ovat ensiluokkaisia, meillä on mahdollisuus antaa niille ainakin kaksi elämää, Pekka Salmi summaa.

Next article