Etusivu » Cleantech » Päästöjen vähentäminen lähtee prosessin ymmärtämisestä
Sponsored
Kaupallinen yhteistyö:

Luonnonvalinta pätee yrityksissäkin, parhaimmat panostavat kehittymiseen ja ne myös menestyvät. Kehittyminen lähtee siitä, että osataan mitata oikeita asioita.

– Ei ole kahta samanlaista tehdasta, vaikka tuote olisi samanlainen, prosessit eroavat. Päästöt riippuvat tuotantomääristä, joita tehtaat seuraavat tarkasti. Kun mittaustulokset yhdistetään tuotantoon ja määritellään päästöt esimerkiksi tuotantotonnia kohden, saadaan mitattua oikeita asioita ja sidottua päästöjen vähentämistoimet prosessiin. Näin päästöjen vähentäminen saadaan tehtyä kustannustehokkaasti, kertoo AX-Suunnittelun ympäristöyksikön johtaja Seppo Heinänen.

Yksittäiset mittaukset eivät kerro kokonaiskuvaa

Tekemällä vain viranomaisten vaatimat päästömittaukset saadaan yksittäisiä mittaustuloksia, jotka eivät välttämättä kerro sitä, mitkä ovat todelliset päästöt, oliko mittaushetki relevantti tuotannon kannalta ja miten päästöjen vähentäminen on mahdollista. Prosessitekniikan tunteminen auttaa pääsemään syvälle asiakkaan prosessiin.

Mittauksia ei kannata lähteä tekemään suoraan piipusta, vaan selvittää ensin millainen prosessi on taustalla ja mitä siitä kannattaa mitata.

– Mittauksia ei kannata lähteä tekemään suoraan piipusta, vaan selvittää ensin millainen prosessi on taustalla ja mitä siitä kannattaa mitata. Vaikka jokin lukema olisi alle raja-arvon, se ei kerro onko kaikki kohdallaan. Meillä on insinöörimäinen lähestymistapa, selvitämme faktat ja teknistaloudellisesti parhaan tavan vähentää päästöjä. Olemme palveluammatissa, haemme asiakkaan kannalta mahdollisimman hyvän lopputuloksen, Heinänen toteaa.

AX-Suunnittelun raporteissa pyritään vertailemaan tuloksia ja tekemään taselaskelmia siten, että niistä on hyötyä myös viranomaisille.

Akkreditoitu päästömittauslaboratorio

AX-Suunnittelu on monialainen sadan hengen insinööritoimisto, jonka ympäristöyksikön toimenkuvaan kuuluvat päästö-, työhygienia-, melu- ja ilmanvaihtotekniset mittaukset, mallinnukset ja alan konsultointi sekä erilaiset turvallisuussuunnitelmat ja riskikartoitukset.

AX-Suunnittelussa tehdään myös Motivan tukemia energiakatselmuksia sekä LVI-, sähkö-, automaatio- ja prosessisuunnittelua.

Next article